30 Ağustos 2013 Cuma

KAN ŞEKERİ DÜŞÜNCE NE YAPMALI?

                                                                               


Kan şekeri düşen kişileri çevrenizde mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta arkadaşlarınızda bile bu sağlık sorununu sık sık yaşayanlar da oluyordur. Kan şekeri bazılarında sık sık düşebilmekte bazılarında ise nadir olarak düşmektedir.

Kanımız da bir çok madde ihtiva ettiği gibi bunlardan birisi de şekerdir. Kandaki şeker oranı düşünce biz bunu ellerimiz başta vücudumuzun soğuk soğuk terlediğini ellerimizin titrediğini hissederek anlarız o an başta şekerli bir şeyler olmak üzere yiyecek adına ne olsa canımız ister ve bulduğumuz da çiğnemeden yutarız. Kilo problemi olan kişilerde kan şekeri sık sık normal seviye altına düşebilmektedir. Kandaki kan şekeri oranı düştüğü gibi yükseldiği de olur. Her ikisi de sağlık sorunudur.

Yolda yürürken iş yerinde çalışırken hatta yürürken bile kan şekeri düşebilmektedir. Bu sorunu sık sık yaşayanlar yanlarında çantalarında şekerli atıştırmalıklar mutlaka bulundururlar. Bunlar bir şeker yada bitter çikolata olabilir. Bitter çikolata diğer sütlü çikolataya göre kalori oranı düşüktür, bu nedenle bunu bulundurmamız daha sağlıklı olacaktır. Çok hızlı yemekle hemen kan şekerimizde yükselecek değildir. Aksine yavaş yavaş uzun uzun çiğneyerek yemeliyiz. Eğer ev de yada bulunduğumuz ortam da bulabiliyorsak böyle durumlarda bir elma yemek daha da faydalı olacaktır. Bulabiliyorsak az yağlı bir kase yoğurtta güzel olur.

Kan şekerini düşüren ve arttıran besinler nelerdir? Bir sonraki makalem de de bundan bahsedeceğim.

Fine Line (Blog Yazarı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder