24 Mayıs 2013 Cuma

TOPLAMA ÇIKARMA ÇARPMA GEREKTİREN PROBLEMLER



                                                            PROBLEMLER
                                                                                                        
1) Bir kampa katılan çocuklar yaşlarına göre yirmi altışarlı 7 gruba ayrıldı.Her gruptan ikişer çocuk odun toplamak için çevreye dağıldı. Kampta kaç çocuk kaldı ?



2) Doğa’nın 28 bilyesi ,Ege’nin ise Doğa’nın bilyelerinin 3 katı kadar bilyesi vardı. Doğa , Ege ve Can bilyelerini birleştirerek bir takım kuruyorlar.Takımın 135 bilyesi olduğuna göre Can takıma kaç bilye vermiştir ?



3) Ağaç dikme etkinliğine katılan  234 öğrencinin 56’sı ikişer , diğerleri ise birer fidan dikti.Bu etkinlikte dikilen ağaç sayısı kaçtır ?



4) Bir çiçekçi karanfilleri beşerli , gülleri ise dörderli demetliyor. 14 demet karanfil ve 21 demet de gül yapıyor. Çiçekçinin kullandığı karanfil ve gül sayıları arasındaki fark kaçtır?



5) Sokağımızın bir tarafına  6 sokak lambası yerleştirildi. Lambalar arası 125’er metre olduğuna göre sokağımızın uzunluğu kaç metredir?

Uyarı :                    Eğer okları 6 tane sokak lambası olduğuna göre,  6 tane sokak lambası arasının kaç tane olduğunu düşünerek çözümü yapmalıyız.



6) Satış fiyatı 89 lira olan bir mont alan Güngör, mağazadaki kasaya 5 tane 20 TL verdi.Para üstü olarak kaç TL alacaktır?



7) Bir sınıfta  16 sıra vardır.Bu  sınıftaki öğrenciler  9 sıraya üçerli ,geri kalan sıralara ikişerli oturduklarına göre sınıfın mevcudu kaçtır ?



8) Erdoğan, 23 sayfadan oluşan albüm alıyor.Satın aldığı albümün her sayfasına altışar fotoğraf yapıştırdıktan sonra elinde 14 fotoğraf kaldı.Erdoğan’ın fotoğraflarının sayısı kaçtır?



9) Dakikada 12 kere yanıp sönen bir yılbaşı süsü 25 dakikada süresince kaç kere yanıp söner ?



10) Suna hanım süslemede kullanmak üzere  6 metre kurdele aldı. Uzunluğu 23 cm olan  kısa parçalar şeklinde keserek 26 tane kurdele hazırladıktan sonra kalan kurdele kaç santimetredir ?

                                                                                               Murat TÜRKAN-Sınıf Öğretmeni
                     


                          www.basariyolum.blogspot.com                  www.bireyegitimi.blogspot.com 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder